Подаряват дронове на отличници по данъци

Подаряват дронове на отличници по данъци | StandartNews.com

Дронове, четци за електронни книги и камери за екстремни спортове ще подари Националната агенция за приходи на отличници по данъци. НАП стартира третата част от образователния проект на Агенцията "Влез в час с данъците". Първият данъчен урок в София беше изнесен в 133 СОУ "А.С. Пушкин" с участието на актьора Васил Василев-Зуека. Той влезе "в час" с аудиторията и провокира дискусии сред младите по темите "данъци" и "осигуровки".

20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието. След края на всеки видеоурок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, четци за електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъчскрийн екран.

Във видеоуроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.

Инициативата стартира през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа Фейсбук ще може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата и отговорите на въпросите "Кога декларираме доходите си", "Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България" и други полезни теми за младите.

Кампанията включва и срещи на 100 данъчни лектори с ученици на възраст между 14 и 18 години в 150 общообразователни училища в 28-те областни града на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай