Почина майката на Кирил Добрев

Почина майката на Кирил Добрев | StandartNews.com

На 67 години почина майката на депутата от БСП Кирил Добрев – Елка Добрева, съпруга на покойния вътрешен министър Николай Добрев, съобщава struma.bg. Тя е родена на 9.12.1948 г. в Гоце Делчев. След дипломирането си като инженер във ВМЕИ "В. И. Ленин" – гр. София, постъпва като конструктор в ЗУКВРС "М. Антонов" – Гоце Делчев.

През 1974 г. започва работа като учител в сферата на професионалното образование – в родния Гоце Делчев, в Благоевград, а по-късно и в София. В началото на 80-те години става зам.-директор на ТСЕ "А. С. Попов"- София.

От 1986 г. до пенсионирането си през 2009 г. работи в Министерство на образованието и науката. Последователно заема длъжностите методист, главен специалист, експерт, главен експерт, началник на отдел, директор на дирекция, утвърждавайки се като високоподготвен експерт по проблемите на професионалното, средното и висшето образование.

Елка Добрева е част от различни изследователски и законодателни екипи, формиращи насоките и стратегическото развитие на образованието у нас. Зам.-председател е на Комисията за признаване на висше образование, придобито в чужбина.
През периода 2013-2014 г. е съветник в Комисията по образование и наука към 42-рото Народно събрание.

Поклонението и погребението ще се състоят на 15.07.2015 г. (сряда) от 11.00 ч. в гробищен парк – гр. Гоце Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай