По какво си приличат Меган и Уолис

Обвиняват в шаманство и красавицата, заради която крал Едуард абдикира, и актрисата от "Костюмари"

По какво си приличат Меган и Уолис | StandartNews.com

Обвиняват в шаманство и красавицата, заради която крал Едуард абдикира, и актрисата от "Костюмари"

Някой от британските журналисти бе казал, че херцозите Уиндзор – абдикиралият заради любимата си крал Едуард и самата Уолис Симпсън, са се обърнали в гроба си, който е на територията на Фрогмор котидж. На Меган Маркъл, която хич не е на „ти“ с кралската и въобще с европейската история, вероятно са й казали, че я сравняват с жената, която през 40-те години преобръща Англия с хастара навън. Ясно е, че и двете са американки, и двете имат бивши законни партньори зад гърба си – Уолис дори трима, преди да се омъжат за своя принц. Като почти невръстна девойка Симпсън се опитва да ожени за себе си богаташ на име Ърл Спенсър, за да се разведе с него след година – толкова му давали лекарите заради хроничния му алкохолизъм. Но се омъжва за Ернст Симпсън и се разделя с него след 9 години брак – първият развод в нейната фамилия за 300 години.  

ВИЖ ОЩЕ: Хари и Меган не са вече кралски особи


И калифорнийската палавница Меган, и жителката на Балтимор Уолис срещат бъдещите си съпрузи, когато са по на 34. И двете не знаят нищо за  тях, преди да изкочат на пътя им. „Що за странна нация – всеки с интерес следи какво се случва с кралските особи, които са откровено скучни. Това не мога да го разбера“, ще напише години по-късно Уолис. А на вечеринката в дома на графиня Фурнес, актуалната любовница на Едуард през 1931 година, той обсъжда с току-що представената му Уолис липсата на централно отопление в Англия. „Очаквах повече от принца на Уелс“, казва му презрително американката.  В интервю за канадска телевизия от 2015-а Меган не може да отговори на въпрос от викторина: Кого бихте избрали – Уилям или Хари? Подсказват й, че трябва да посочи ергена между тях, но тя дори не знае кой от двамата все още е свободен. В последната минута някой й прошепва: Хари. В този момент Маркъл си спомня, че това е по-малкият син на загиналата принцеса Даяна – и нищо повече.

ВИЖ ОЩЕ: Защо кралицата отне титлите на блудните херцози

Нито Уолис, нито Меган са наясно какво ще им се случи, когато попадат в Лондон. Те не се вълнуват нито от традицията, нито от чувството за хумор, нито от любовта на поданиците към военната история, нито от гордостта им от националния флаг, нито от страста им към кучетата и конете.  Но докато в двора посрещат Уолис на нож, Меган е топло приета още преди сватбата – разхожда се под ръка с Хари, общува с първите му братовчедки Евгения и Беатрис, а на Коледа преди венчавката дори беше поканена в Сандригам. Тогава - о, чудо - бъдещата херцогиня беше удостоена с няколко думи в празничната реч на Кралицата. На тази Коледа обаче снимката на Меган, Хари и Арчи отсъстваше от бюрото на Елизабет Втора, от което тя поздрави поданиците си.

ВИЖ ОЩЕ: Меган: Бъкингам смаза душата ми

И докато ужасните коментари за Уолис започват веднага в Лондон, то Меган чак сега си показа плебейските рога. Мария, майката на Едуард – бабата на Елизабет Втора, нарича Симпсън „вещица и магьосница“, макар че решението за абдикация е само негово и когато самата Уолис го чува по радиото, избухва в сълзи: „Какъв глупак!“. Някои от министрите я смятат за нацистки агент, а други – за жена, която владее източни и екзотични техники за специален секс, усвоени в бордеите на Шанхай и Хонконг. През 1936-а сочат Уолис за единствената виновница за конституционната криза. Меган няма да има подобен късмет, тъй като Хари реално не би могъл да царува – той е номер 6 на „опашката“ пред трона. Но затова пък вече я подозират, че и тя като Уолис е прибягнала до шаманства – Хари я гледа като зомбирана хрътка господаря си, когато Маркъл проповядва, че с „йога, слънце и авокадо“ може да реши всички проблеми в живота.  
Уолис Симпсън е от семейство, което трупа състояние от робския труд до 1865 година, когато е забранен. Тя расте сред тъмнокожи бавачки и слуги. В личната си кореспонденция херцогинята на Уиндзор нарича афроамериканците „негри“ и ги приема единствено като обслужващ персонал. Тя ще разкаже, че за първи път е подала ръка на афроамериканец през Втората световна война, когато придружава съпруга си на Бахамите. Меган пък е споделяла, че в Холивуд не й провървяло, защото не била достатъчно черна за черните роли и достатъчно бяла за белите. Като дете често приемали майка й Дория за нейната черна бавачка, а когато по-късно я взимала от училище, децата открито коментирали, че е дъщеря на негърка.     

ВИЖ ОЩЕ:Меган правела магии на Хари 

Ако Уолис и Меган си приличат категорично в нещо, то това е модата. И двете имат абсолютно точен вкус. Симпсън се облича в „Живанши“ и „Диор“ – както се полага на херцогиня. Именно от нейния гардероб тръгва нарицателното „Уиндзорски стил“. Но Маркъл, която се омъжи в тоалет на "Живанши", никога няма да достигне финеса на другите две холивудски красавици, получили брачна халка от принцове – Грейс Кели от Рение Трети от Монако и Рита Хейуърт от Али Хан от Мароко.    

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай