Пловдивският владика остро заклейми фестивал на гей-филми

Пловдивският владика остро заклейми фестивал на гей-филми | StandartNews.com

Пловдив. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай се противопостави на провеждания в Пловдив филмов гей фестивал. Това се посочва в позиция на митрополита.

В писмото се казва: „Задача на Светата Православна Църква, възложена й от самият Иисус Христос, е да пази неотклонно евангелските принципи, както и моралните и етични норми, върху които се основават установените от Бога обществени морал и ред. Задача на Църквата е всякога да изобличава опитите този ред да бъде разрушен. Поради това, наш дълг е да порицаем най-остро провеждания в град Пловдив фестивал на кинофилми, които възхваляват порока и пропагандират развалата на семейството. Нашата позиция по тези въпроси се придържа неотклонно към позицията на Светия Синод на Българската православна църква, който по аналогичен повод заяви следното:

"Светият синод, клириците и миряните – членове на Светата българска православна църква, категорично се противопоставят на тази публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях, изявата на който нарушава правата им. Той има гибелни последици за физическото и духовно здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи. Светият Синод призовава властимащите да забранят провеждането на това Содомско сборище, а гражданите – да не участват в тази „мерзост на запустението" (Дан. 9:27), която си позволява да се противопостави на реда, вложен в нас и света от Бога.

За съжаление властите на град Пловдив не са предотвратили случващата се днес в града ни мерзост на запустението. Да се надяваме, че това няма да се повтаря и светските власти в бъдеще ще имат предвид и ще респектират ценностите и моралните възгледи на мнозинството от своите граждани. Обществото не е длъжно да търпи някой да му навира в очите собствената си извратеност", се посочва в позицията на митрополита", пише в позицията на Митрополита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай