Пълна изненада. Къде се юрнаха българите да почиват

Въпреки тълпите към Гърция и Турция, друга дестинация е хит това лято

Пълна изненада. Къде се юрнаха българите да почиват | StandartNews.com

Българи и румънци са най-многобройните туристи по Черноморието ни, обяви министърът на туризма Илин Димитров.

Къде обаче нашенците ходят на почивка в чужбина?

Независимо от кошмарните километрови опашки на границата с Гърция и на рекордните продадени почивки за турските курорти, друга дестинация е хит това лято.

Тази година за пътуване на българи в чужбина звездата е Италия, обяви Емил Абазов от една от големите туроператорски компании - "Абакс".

Според него причините за това са няколко. Цените там са добри, а освен това Италия е в Европа и това дава спокойствие на пътуващите, изброява Абазов пред Марица.

Той твърди още, че броят на българите, които искат нещо по-екзотично като остров Мавриций или Дубай си остава постоянен, но проблемът с дългите пътувания тази година заради недостига на персонал в авиокомпаниите съществува.

Въпреки това Абазов казва, че втората изненада в любимите дестинации на българите е Куба, където има необичайно висок наплив това лято.

По отношение на Турция той заяви, че още през юни месец Турция се класира като втора по брой на пътуванията на българи в чужбина, като определящи са не само цените, но и качеството на услугата. Чартърите от България за Турция са пълни чак до 10 декември и става дума не само за море, а за екскурзии.

За първите шест месеца на годината над 16 милиона чуждестранни туристи са посетили ​Турция, което е със 186 процента повече в сравнение със същия период на предишната година, сочат данни на Министерството на туризма на Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай