Плевнелиев се поклони на гроба на Максим

Бюджетът е разумен, смята президентът

Плевнелиев се поклони на гроба на Максим | StandartNews.com

Априлци. Паметта на покойния патриарх Максим почете президентът Росен Плевнелиев в Троянския манастир. Държавният глава се поклони пред чудотворната икона Богородица Троеручица светата обител.

Държавният глава посети и Априлци, където в негово присъствие бяха представени успешно реализирани от общината проекти по Програмата за развитие на селските райони. Общината получи като дарения от Република Австрия и от Германския Червен кръст модерен противопожарен автомобил и специално оборудвана линейка.

„България има нужда от силни региони. Техният устойчив растеж обаче трябва да бъде базиран както на реформи, така и на сътрудничество между държавата и общините, гражданите и бизнеса”, заяви Плевнелиев в приветствието си към общинарите, жителите и гостите на града.

По-късно, Плевнелиев коментира и бюджета. Той го определи като добър и разумен. „За първи път в изборна година няма изборни харчове и това е добре”, коментира държавният глава. Според него бюджетът ще запази стабилността в България и за пръв път ще позволи дългосрочно планиране и приемственост в приоритетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай