Плащат за парно по лев на квадрат

Плащат за парно по лев на квадрат | StandartNews.com

Преференцията докара 7300 нови абонати на "Топлофикация" в Перник

Хитър начин да увеличи абонатите си прилага пернишката "Топлофикация". На изрядните клиенти, които редовно си плащат сметките за парно, се предлага цена 1 лев за квадратен метър жилищна площ. Сумата е твърда за всеки месец през отоплителния сезон, независимо от консумацията на топлоенергия. Наред с това се заплащат и 15 лева за топла вода всеки месец, отново без значение на ползваното количество. Тази цена на топлата вода ще остане в сила и през лятото. Преференцията вече е привлякла вниманието на перничани - сключени са 7300 нови двугодишни договора с индивидуални потребители, съобщи изпълнителният директор на предприятието Стефан Йорданов. Сред новите абонати са както домакинства, така и фирми, обитаващи помещения в сгради с етажна собственост. Очакванията са нередовните платци да погасят сметките си, за да може да се включва в атрактивната програма за лоялни клиенти. През последните месеци събираемостта на задълженията за парно отопление се е повишила с 5%, а броят на изрядните абонати са нараснали с 2500.

Въпреки фиксираната цена на парното топлинните счетоводители ще продължат да отчитат топломерите на радиаторите. При лоялните клиенти разликата до реалното потребление на топлоенергия ще бъде за сметка на топлофикационното дружество.

Гражданите, които плащат сметките си редовно, но не желаят да сключат договор за лоялен клиент, ще ползват 13.7% отстъпка както досега, обясниха от Топлофикация Перник. Дружеството опрощава и лихвите на онези абонати, които наведнъж погасят борчовете си.

Пернишката "Топлофикация" има близо 20 000 абонати. Задълженията им към предприятието възлизат на около 40 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай