Планинските курорти в Сърбия се пръскат

Планинските курорти в Сърбия се пръскат | StandartNews.com

Белград. Голям наплив от туристи, най-вече от съседните страни, очаква Сърбия в планинските си курорти по време на великденските празници. Директорът на местната туристическа организация Дарко Джурович разкри пред агенция Танюг, че планините са предпочитани от чужденците по това време на годината заради прохладата и големите отстъпки в сравнение със зимата.

Курортът Златибор ще посрещне 20 000 гости и базите там вече са пълни на 90%. Туристическите бюра организират екскурзии до ски центъра Торник, където се предлага панорамна обиколка с 6 седалкови лифта. Гостите на Златибор ще се наслаждават и на много културни и развлекателни програми. "Освен концерти, изложби и спектакли ще има международен футболен турнир, както и конкурс за най-красиво и весело боядисани великденски яйца", уточни Джурович.

Хотелиерите в курорта предлагат различни пакети с отстъпки за празниците. Цените за престой от 3 до 6 май варират от 160 до 215 евро на човек за целия период. Има и такива с още 15% отстъпка при ползване на 4 или 5 нощувки.

Въпреки че планината Копаоник привлича най-много туристи през зимата, сега отново се очаква голям наплив. Причината - все още има добри условия за ски. Вицепрезидентът и директор на асоциацията на МК Mountin Resorts Никола Аврам уточнява, че дневната карта за лифтовите съоръжения ще бъде с минус 50% спрямо цената през зимата. Същото се отнася и за престоя. Някои от хотелите в курорта предлагат безплатно настаняване на деца до 12 г. по празниците. Малчуганите могат да се забавляват в творчески работилници, а родителите да отпуснат в СПА и уелнес центровете. Предвидени са също яздене на коне, планинско колоездене, стрелба с лък и дори летене с парапланер над планинските върхове. Очаква се хотелската база да приюти около 4000 гости на Великден.

От Автомобилната асоциация на Сърбия (AMSS) предупреждават туристите от чужбина да тръгнат по-рано към дестинациите си, за да избегнат големите задръствания. През седмицата по всички граници на Сърбия автомобилите чакаха средно по около 30 минути, очаква се за великденските празници висенето на опашките да отнеме около час. По много пътища от националната и международната мрежа се извършват ремонти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай