Пламнаха военни складове край Казанлък

Пламнаха военни складове край Казанлък | StandartNews.com

Казанлък. Пожар избухна във складове с оръжия и боеприпаси над село Бузовград малко след 21 часа тази вечер, съобщи kazanlak.com. Горят складове на военния завод "Арсенал".

Имало е около десет взрива, които са били с огнени пламъци с над 30  метра и са се чували чак от Казанлък. Много граждани се опитвали да сигнализират на тел. 112, но той давал свободно. 

Четири пожарни са на мястото на инцидента, както и кметът на Бузовград. Докарана е и водоноска за потушаването на пламъците, което продължава. 

Пожар е избухнал в складовете на завод „Арсенал", които се намират в местността Бузово кале, каза кметът на казанлъшкото село Бузовград Михаил Янушев пред "Фокус". Той уточни, че положението е овладяно от екипите на Пожарната безопасност и защита на населението. Няма опасност за населението, каза още Янушев и уточни, че от завода сътрудничат за изясняване на обстоятелствата.

„В 21:04 часа на тел. 112 граждани са сигнализирали за възникнал пожар в артилерийски склад на завод „Арсенал" на територията на Бузовград. Към момента ситуацията е овладяна. Районът е отцепен. На място работят екипи с две коли на „Пожарната безопасност и защита на населението" – Казанлък и два ведомствени пожарни автомобила на завод „Арсенал" ", каза областният управител на Стара Загора Живка Аладжова пред медиите. 

Към 22 часа от завод "Арсенал" съобщиха, че на територията на техни складови с боеприпаси се е самозапалил склад с номер 12, но пожарът почти е овладян. Стар горим материал се е самозапалил, като при инцидента няма жертви и сериозни щети, каза директорът на „Арсенал" Николай Ибушев каза пред bTV. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай