Пияният доктор пред другарска критика

Пияният доктор пред другарска критика | StandartNews.com

Варна. В Спешния център в понеделник изслушват подробно д-р Любен Ризов, който беше арестуван на Никулден, доста почерпен по време на дежурство.

Белезниците щракнаха на ръцете му след сигнал на близките на починалия след преглед 55–годишен офицер от запаса Румен Колев. Дрегерът засече 1.7 промила алкохол в кръвта на доктора. В спешния център няма дори документ за това, в понеделник ще се запознаем официално с доклада на д-р Ризов, каза зам.-шефката д-р Антония Касабова.

„Не очаквайте толкова скоро резултати от съдебно-медицинската експертиза „,каза говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Според него едно е причината за смъртта според аутопсията, а съвсем друго са действията на лекаря от Спешна помощ. Те ще бъдат анализирани и коментирани от отделен експерт.

Направената аутопсия показа категорично ,че пациентът е починал от остър миокарден инфаркт във фаталната нощ, казаха патоанатоми в МБАЛ „Св.Анна”. Освен това  мъжът е страдал от онкологично заболяване. В събота беше покленението пред тленните му останки в централните гробища във Варна. Тялото ще бъде кримирано в София и се очаква урната с прах да се върне след десетина дни. Семейството на починалия отказва всякакъв коментар по съвет на адвокатите си.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай