Сряда,

Пияни паркираха съвестки танк в полски град

От: Стандарт -
A
A
A

Руски танк Т-55 изправи косите на поляците в Пайенчно. Полицията в Централна Полша бе вдигната на крак сред сигнал, че бойната машина се движи по главната улица на градчето.

Когато полицаите пристигнали на местопрестъплението в Пайенчно, те открили, че танкът от съветската епоха небрежно е паркиран от двама души. На мястото на водача седял 49-годишен мъж - видимо много пиян. Спътникът му също бил добре почерпен.
Оказало се, че водачът бил упълномощен да управлява превозното средство - въпреки че началниците му само искали да го свали от повреденото ремарке, с което танкът е бил транспортиран, вместо да се вози с него през центъра на града, предаде БГНЕС. Също така вероятно работодателите му са очаквали той да остане трезвен, докато управлява 36-тонната бронирана бойна машина. За да изглеждат още по-зле нещата, местните медии съобщават, че танкът не е имал застраховка.
Полицията не е успяла да премести Т-55 от главната улица и да го качи на ремарке до 5 часа сутринта.

Бронираното пътуване може да струва на шофьора две години зад решетките за шофиране под влияние на алкохол и до осем години за създаване на опасна ситуация, въпреки че няма съобщения за нещо, което да е било унищожено или прегазено по време на разходката.

След първоначалната паника в "Туитър" заваляха шеговити коментари. Едни обясняваха, че заради пияното си състояние, водачът е получил някакъв вид географско, а може би и историческо объркване. Други написаха: „Когато започнете да нахлувате в Полша, но осъзнавате, че вече сте в Полша...“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички