Питат президента как се живее със 150 лева

Питат президента как се живее със 150 лева | StandartNews.com

София. Как се живее с пенсия от 150 лева? Това пита Пепа Кондарева президента във Фейсбук страницата, направена за инициативата "Диалог с гражданите" на държавния глава. До утре всеки може да задава въпроси, които да се превърнат в теми на предстоящия национален дебат за пазарната икономика във вторник. Всеки от над 100-те регистрирани участници ще има 2 мин да зададе въпросите си, да направи коментар или да предложи решения.

Въпреки че имаха близо седмица да задават темите на дебата в нета, оказва се, че българите не са достатъчно активни. 22 часа преди изтичане на регистрацията все още бяха останали 30 свободни места във Военния клуб, където ще се проведе дебатът.

Освен социалните въпроси държавният глава е помолен за ясен ангажимент Peter Krezo "законната лихва" да е съобразена с европейските лихвени нива и със средностатистическите доходи на българското семейство, както и други реформи, свързани с наказателните лихви и банкови правила. Владимир Йосифов пък настоява касови бонове да се издават и в селата, а не само в големите градове, за да се изравнят задълженията. Михаил Георгиев предлага стъпки за насърчаване на стартиращите предприемачи и оптимизиране на държавната администрация.

Промяна на конституцията, отмяна на вицепрезидентския пост и бързо решаване на бизнес делата, създаване на технологични паркове, фондове за рисков капитал, инвестиционно банкиране и създаване на интернет портал, който да обхване всички българи, завършили в чужбина, са сред другите препоръки от граждани във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай