Пиърс Броснан: Ставам за душманин на 007

Куентин Тарантино се разминал с „Джеймс Бонд“

Пиърс Броснан: Ставам за душманин на 007 | StandartNews.com

Пиърс Броснан изяви желание да се завърне в поредицата „Джеймс Бонд“. Култовият актьор седна за онлайн интервю с „Esquire“, в което разкри интересни тайни от периода си като 007. Той сподели и че с удоволствие би се завърнал на терена, но този път като злодей. „Ако ме викнат обратно – да, най-вероятно ще се отзова“, коментира Бонд номер 5.

Броснан разкри и как Куентин Тарантино искал да снима филм за 007, но така и не му позволили.

„С Куентин си уговорихме среща. Беше след премиерата на „Убий Бил 2“. Прескочих до Холивуд, както се бяхме разбрали, аз съм много точен човек, и седнах на бара на „Four Seasons“, чакайки го да приключи с пресата. Две мартинита по-късно той се появи. Още с влизането си поръча по няколко питиета и малко се понапихме. Той беше изключително развълнуван – започна да тропа по масата и на висок глас да нарежда: „Ти си най-добрият Бонд, искам да снимам филм с теб“. Опитах се да го успокоя, но човек не казва на Тарантино да се успокои. Така или иначе информирах студиото, но там не се впечатлиха. Много жалко“, разказва Пиърс.

„Астън Мартин“ почти винаги е била колата на Бонд. Броснан е голям фен на марката и споделя как с удоволствие е снимал автомобилните сцени. Актьорът разкри обаче, че когато помолил фирмата да му осигурят лична кола, първоначално му било отказано.

„Случи се в деня преди рекламното турне за „Не умирай днес“. Много се учудих – ще прекарам следващите няколко месеца, рекламирайки марката им, а те ми отказаха една кола. Не беше редно. Казах на агента ми, че на следващия ден дори няма да се доближа до рекламния автомобил. Той ме успокои, че ще им се обади и още същата вечер уреди нещата. Аз обаче настоях да имам писмено доказателство и те ми пратиха писмо, с което потвърдиха, че ще ми направят автомобил. Отидох до завода на „Астън Мартин“ и беше фантастично – видях как майсторите сглобяват и прекарах цял ден на пистата им, тествайки прототипа. 3 месеца след премиерата колата ми дойде – беше голяма красавица с уникален цвят. За съжаление я загубих в пожар“, разказва Броснан.

Актьорът сподели и че всъщност той убедил колегата си Даниел Крейг да приеме ролята на 007. „Видяхме се една вечер на купон. Вече знаех, че му е направено предложение. Той още се колебаеше дали да приеме и му казах, че ще се справи чудесно и ако не го направи, ще съжалява. Справи се фантастично, наистина чудесен Бонд и ми беше приятно да гледам неговите филми. Сега може да прави каквото си иска“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай