Петя, намушкала 7 пъти поляка Станислав, е психично болна

21-годишната Петя е много опасна, остава в ареста

Петя, намушкала 7 пъти поляка Станислав, е психично болна | StandartNews.com

Бургас. 21-годишната бургазлийка Петя Райчева, която се опита да убие 40-годишния поляк Станислав в хотелската му стая, страда от психично заболяване. Това стана ясно в съдебната зала. Тя два пъти се е лекувала в психодиспансера, факт, който бе изтъкнат от защитата й като смекчаващо вината обстоятелство.

Според съда Петя е опасна и има голяма вероятност да извърши друго подобно престъпление. Затова магистратите решиха тя да остане постоянно в ареста.

Адвокатите на младата жена твърдяха, че тя е намушкала поляка при самоотбрана. Самата Петя твърдеше, че мъжът е нападнал първи като опрял в тялото й нож. Тя успяла да измъкне оръжието от ръцете му и го намушкала 7 пъти. По време на заседанието стана ясно, че обвиняемата работи в Агенция за недвижими имоти, получава и солидни приходи от рентиерство. Тя заяви, че не проституира и дори в злополучния ден полският й приятел й поискал 50 лева. На делото обаче лъсна и друго, че преди време Петя е станала жертва на трафик и в момента е свидетел по дело срещу търговци на бели робини.

Най-вероятно адвокатите й ще пледират, че тя е извършила престъплението в момент на невменяемост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай