Петното остава в ареста

Петното остава в ареста | StandartNews.com

София. Лидерът на Национално движение "Свобода" Бисер Миланов, по прякор Петното остава в ареста. Това постанови Софийски районен съд днес. Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към момиче по време на протестите в градинката пред Народната библиотека през юли.

Решението бе взето след отлагане на заседанието на СРС с един час, след като адвокатът на Миланов обясни, че не се бил запознал с материалите по делото.

Няколко месеца отне на прокуратурата да финализира до обвинение разследването за заканата на Миланов да откъсне главата на протестиращо момиче през юли. Това досъдебно производство засега остава единственото, което не се води срещу неизвестен извършител. Още две, пак разследвани от Софийската районна прокуратура, дела водят към Петното.

Първото е от ноември 2013 година за насаждане на расова омраза със слово в района на джамията „Баня Баши", данните по което вероятно няма да са достатъчни за обвинение. Второто е от преди два дни – за хулиганските действия на Миланов към екипа на Би Ти Ви. Именно това и заснетите и излъчени по националната телевизия кадри насочиха прокурорския интерес към скандалния контрапротестиращ до степен, че той беше показно задържан от барети пред парламента и по разпореждане на главния прокурор.

След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на 15 януари бяха изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай