Петима ранени след сблъсък на фолксваген и пежо

Петима ранени след сблъсък на фолксваген и пежо | StandartNews.com

Железнаца. Петима души пострадаха в тежка катастрофа край симитлийското село Железница. Пътният инцидент стана към 16,15 часа на главен път Е-79 в четвъртък.

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" със софийска регистрация се ударил челно в л.а. "Пежо" с благоевградска регистрация. Немското возило се движело към Симитли, водачът предприел изпреварване и се забил с колата си в идващото насреща пежо. „45-г. шофьор на фолксвагена Иван Слаев, който е бивш лекар на спортен клуб, е със счупени прешлени и травми на гръдния кош. Той е транспортиран по спешност за столичната клиника „Пирогов". Водачът на другата кола, младеж на 19 години, остава в хирургичното отделение при нас, тъй като е с комоцио. Другите му трима спътници, на възраст 14,18 и 19 години, са само с охлузни рани и са освободени", уточниха от пресцентъра на МБАЛ – Благоевград.

Причината за катастрофата е неправилно изпреварване и несъобразена скорост от страна на единия водач, лаконичен бе шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов. за За известно време главен път Е-79 в района на ПТП-то остана затворен. Леките автомобили минаваха по обходен маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай