Петима пострадаха при челен удар на 2 автомобила

Петима пострадаха при челен удар на 2 автомобила | StandartNews.com

Благоевград. Джип „Фолксваген Туарег" и лек автомобил „Форд" се сблъскаха челно на самата осова линия на пътя Якоруда – Юндола. В пътния инцидент, който стана към 14,15 часа в неделя край якорудското село Черна Места, бяха ранени петима души – мъже и жени. Други двама са се отървали с по-леки травми.

„Джипът е с албанска регистрация, а фордът – с пазарджишка. На място са наши служители, които извършват оглед и регулират движението. Все още се изяснява причината за ПТП-то. Няма опасност за живота на пострадалите, всички имат различни фрактури на крайниците", каза шефът на Пътна полиция в Пиринския край Димо Чобанов. Всички ранени са транспортирани с линейки към болницата в Разлог. На мястото на челния сблъсък е пристигнал и специализиран автомобил на РС ПБЗН, но не се наложило да се режат колите, за да се изведат навън пострадалите. Взети са кръвни проби за алкохол от водачите на двата автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

„За кратко време се образуваха колони от автомобили и в двете посоки. Често край селото ни стават пътни инциденти, кара се бързо и това е причината за тях", каза кметът на Черна Места Джемал Шарански. Заради катастрофата движението бе ограничено, коли се пропускаха периодично само в едното пътно платно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай