Пет храни, с които да отслабнем през лятото

Основният принцип: Да се изгарят повече калории, отколкото се консумират

Пет храни, с които да отслабнем през лятото | StandartNews.com

Австралийскийската диетоложка Оливия Хилиър определи първите пет храни за тези, които искат да отслабнат. Думите й са цитирани от Daily Mail, пише Марица.

Мечтаейки за стройна фигура, човек трябва да помни основния принцип: да изгаря повече калории, отколкото консумира. Добре е да се използват нискокалорични храни, богати на фибри, които са необходими за доброто храносмилане и дълготрайна ситост. Въз основа на това Оливия Хилиър състави списък от пет продукта, които отговарят на тези изисквания.

Трябва да обърнете внимание на нара, богат на витамини, микроелементи и антиоксиданти, които се борят с възпаленията, подпомагат мозъка и храносмилането.

За най-добри резултати Хилиър препоръчва протеинови палачинки с пребиотици.

Специалистката препоръчва също на отслабващите да добавят и артишок в диетата си, например като гарнитура към месо или риба. Според нея този зеленчук поддържа здрава чревна микробиота.

Тези, които искат да отслабнат, трябва да ядат повече зеле, казва Хилиър. Тя отбелязва, че броколите, брюкселското зеле, червеното зеле и бялото зеле са богати на фибри и хранителни вещества и засищат за дълго време.

За закуска диетоложката препоръчва овесена каша, ако желаете, към нея могат да се добавят сезонни плодове и горски плодове: богатата на фибри закуска ще ви помогне да запазите енергията за целия ден.

Хилиър препоръчва при отслабването да не забравяме за цитрусовите плодове. Благодарение на високото си съдържание на витамин С, те подпомагат имунната система и се борят със свободните радикали. Нещо повече, витамин А, открит в портокалите, лимоните и лаймите, помага за поддържане на кожата здрава и блестяща, заключи диетологът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай