Пещерска Отлежала ви честити Гергьовден!

Пещерска Отлежала ви честити Гергьовден! | StandartNews.com

Ракия „Пещерска Отлежала" честити на всички българи националния ден на храбростта и на Българската армия - Гергьовден. Днес най-предпочитаната от българина марка ракия отбелязва и празника на своя роден град Пещера.

С традиционен и доказан произход от това историческо градче в Южна България, днес марката „Пещерска Отлежала" е най-успешната сред ракиите и заслужено е позната като „ракията на народа". Тя е първата, която излиза от пределите на своя регион и за кратко време се превръща в най-силната и емблематична национална напитка, която присъства на трапезата на българина по всеки семеен или национален повод. На Гергьовден отново гостува във всеки дом, защото символизира традицията, празничния ритуал и силата на българския дух.

„Пещерска Отлежала" ще допълни идеално агнешкото блюдо и салатите, с които посрещаме празника. Тайната й е в дестилацията на селектираните сортове грозде – ркацители, юни блан, димят и памид. Отлежава от 6 месеца до 1 година в дъбови бъчви и съдържа класическите 40% алкохол. Тя е многократен носител на национални и международни отличия. Световни и родни дегустатори я познават по характерния кехлибарен цвят, аромата на ванилия, нежната мека структура, изискания вкус на изсушени ванилови зърна и ядки с леки сладки и пиперени нотки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай