Перник залят в боклуци, работници протестират

Перник залят в боклуци, работници протестират | StandartNews.com

Перник. Служители на фирмата, която отговаря за чистотата в Перник излязоха тази сутрин на протест заради неизплатени заплати. 

Работниците във фирма "Лиел Констракшън" не са получавали заплати от няколко месеца. Част от хората не са взимали парите си от 2-3 месеца. Други не са получавали възнаграждения от 4 месеца, а шофьорите на камионите за сметоизвозване работят без заплати от половин година вече, предават медиите в града.

Недоволни от ситуацията, работниците се събраха пред сградата на общината в миньорския град, където разговаряха с управителя на "Лиел Констракшън" Вера Игнатова и кмета на Перник Росица Янакиева.

Хората обясниха в ефира на Нова телевизия, че гладуват и нямат средства, за да се лекуват, както и че няма с какво да посрещнат Коледните празници. В отговор градоначалникът на Перник съобщи, че общината е изплатила по-голямата част от задълженията си към фирмата.

"Над 3 милиона лева сме превели от общината към фирмата", каза Росица Янакиева и уточни, че на 18 декември са били преведени още 50 хиляди лева. По повод думите на кмета управителят на фирмата Вера Игнатова посочи, че местната администрация трябва да изплати още 200 хиляди лева, за да може ръководството на "Лиел Констракшън" да плати заплатите на служителите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай