Перник помилва тарикат за борч

Перник помилва тарикат за борч | StandartNews.com

Перничанин е на път да получи опрощаване на част от глобата за разпространение на контрабандни цигари. Общинският съвет в миньорския град реши да предложи на президента да помилва 43-годишния железничар Чавдар Тодоров. Мъжът е с влязла в сила присъда по дело от 2010 г. за притежание на контрабандни цигари.

Преди година глобеният от Темида писал до вицепрезидента да му опростят сумата, която има да доплаща, като изтъкнал хуманни причини - грижел се за болна майка и издържал дъщеря студентка. Преписката се връща за становище в Перник. При вземането на решението съветниците не знаеха за какво е наложена глобата и колко са били цигарите без бандерол, намерени в дома му, за които Чавдар твърди, че били на баща му, вече покойник. Съдът дава за провинението на Чавдар 2 г. затвор с 4-годишен изпитателен срок и го глобява 12 691 лв. До април м.г. Тодоров си плащал вноските. После спрял и пратил молба до вицепрезидента с молба остатъкът да му бъде опростен.


Справка в районна прокуратура в Перник показа, че срещу кандидата за "помилване" Чавдар Тодоров са водени две досъдебни производства за контрабандни цигари. И по двете има присъди. Втората е по дело от 2011 г. - отново за контрабандни цигари. Преди две години той е спипан с 1631 кутии без бандерол за 8899 лева. Обвинителите бяха възмутени, че с лека ръка се отменят потвърдени от съда обвинителни актове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай