Пенсионерите без добавки за Великден

20 млн. за магистрали отиват при бедните

Пенсионерите без добавки за Великден | StandartNews.com

София. Основната част от парите, които служебното правителство ще отдели за социално подпомагане на най-уязвимите българи, ще бъдат насочени към трайно безработните. Това заяви социалният министър Деяна Костадинова пред Нова тв. 

Тя  уточни, че не е възможно да бъдат отпуснати великденски надбавки за пенсионерите. 

Във връзка с даването 41 млн. лв. за програми за заетост, изплащане на обезщетения и помощи за домакинствата Деяна Костадинова обясни, че тези пари ще дойдат основно от издръжката на министерствата. 

Тя даде пример с 20 милиона лева, които идват от строежа на автомагистралите. Костадинова обясни, че след задълбочен анализ в строителството министерство и в АПИ е установено, че тези пари няма да могат да бъдат усвоени до края на годината и затова е по-добре да отидат в помощ на бедните хора. 

Деяна Костадинова смята, че могат да се подкрепят майките с малки деца, за да се върнат отново на работа, хората с увреждания с цел осигуряването на тяхната заетост, както и хората, които искат да започнат малък  и среден бизнес.

 "Най-спешната задача на правителството е да не позволи корабът да потъне. Имаме обаче и намерение да започнем след това да работим и по по-дългосрочни програми", коментира още Костадинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай