Пенсионер се размина с челен удар с влак

Пенсионер се размина с челен удар с влак | StandartNews.com

Бързият влак София – Кулата „избута" с въздушната си струя възрастен благоевградчанин от релсите и това го спаси. Инцидентът стана в района на жп гара Благоевград, съобщи БГНЕС. Малко преди 08.00 ч. във сряда влаковата композиция поела от областния център към Симитли.

На около 200 м след жп прелеза 83-годишен мъж тръгва да пресича линията, без да види връхлитащия върху него влак. За негов късмет той е отнесен от въздушната струя тъкмо когато се качва на релсите – това го спасява. Видях само, че чантата му хвръкна, каза очевидец на инцидента. На място пристигна линейка, пътна полиция и пожарна. Мъжът е откаран в Спешното отделение на МБАЛ - Благоевград с контузия на едната ръка.

Мъжът е контактен. Пострадалият до скоро работеше като продавач на вестници в Благоевград. Влакът спира 100 м след сблъсъка. Според свидетелите на няколко пъти машинистът е подавал звуков сигнал, виждайки че мъжът е тръгнал да пресича пред локомотива. На място започна изясняване на инцидента и оглед от Транспортна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай