Пенсиите на звездите

Някои от най-заслужилите хора на изкуството дочакаха държавното признание на преклонна възраст

Пенсиите на звездите | StandartNews.com

Някои от най-големите звезди от родния арт отдавна са на възраст за пенсия. Тези дни се разчу, че и една от първите дами на БНТ - Радина Червенова, ще бъде пенсионирана. Легендарната водеща на "По света и у нас" обаче ще удари тавана, за разлика от много актьори и музиканти. Говори се, че съпругата на Коко Каменаров ще прибира по 1440 лева на месец. Васко Кеца пък ще се разписва срещу пет стотачки, но все още това не се е случило.

Културните дейци, които ще взимат по 700 лева, са Лили Иванова, Татяна Лолова, Цветана Манева, Михаил Белчев, Янка Рупкина, Ицко Финци, Илка Зафирова, Меглена Караламбова, Йорданка Кузманова, Астор, Янко Миладинов, Антон Дончев, Георги Чапкънов, Ласка Минчева, Георги Дюлгеров, Ангел Вагенщайн, Андрей Дреников и Александър Балкански.

Дъщерята на великата Стоянка Мутафова - Муки, разкри, че ще получава пенсия в размер от 360 лева, като сумата ще нараства след всяка индексация. "В началото на 2021-ва ми беше отпусната пенсията. Размерът й е определен въз основа на възрастта ми, 18-те ми години трудов стаж и сумите, които съм плащала към държавната хазна като процент от авторските права на книгите ми", сподели тя.

Маргарита Хранова, която няколко пъти кандидатства за наградата за заслуги, но не получава одобрение, ще трябва да се задоволисамо с 352 лева на месец. "Загубих надежда за персонална пенсия. Трябва да се случи чудо, за да я получа. Отгоре, от самия връх някой да реши да награди хората от моето поколение", коментира звездата.

Йордан Караджов от "Сигнал" разкри, че също е кандидатствал за пенсия, но положението при него било трагично. "Обадиха ми се от НОИ и казаха да занеса документи, за да мога да се пенсионирам. Направих го. Пенсията ми е направо смешна, но не искам да занимавам читателите с това. От лятото я получавам", сподели певецът.

Звездата от "Момчето си отива" Сашка Братанова може да се "похвали" с една от най-символичните пенсии в съсловието на най-изявените кинаджии - не повече от 300 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай