Патриотичната Библия идва на 12.12.12

Правим поредица "100 причини да се гордеем, че сме от родния си град"

Патриотичната Библия идва на 12.12.12 | StandartNews.com

София.  Патриотичната Библия на българина идва. На 12.12.2012 г. уникалната книга на "Стандарт" и фондация "Българска гордост" излиза на пазара. "100 причини да се гордеем, че сме българи" може да влезе във всеки дом само срещу 5 лева. В момента книгата може да се намери на щанда на "Стандарт" на Международния панаир на книгата в НДК.

Изданието е част от голямата енциклопедия "1000 причини да се гордеем, че сме българи". То е специално за учениците и съдържа малко познати, но прелюбопитни факти от родната история. От него читателите ще могат да научат как внучка на Софроний Врачански става една от най-големите поетеси на Франция. Компютърните спецове ще се впечатлят от факта, че бащата на фотошопа е българин.

"100 причини да се гордеем, че сме от родния си град" е проектът на "Стандарт" и фондация "БГ гордост", който тръгва от януари. В поредица книжки ще съберем личностите, фактите, традициите и историите, които ни карат да се гордеем, че сме от София, Пловдив, Варна, Бургас. Първата книжка ще е за Сливен. Там фондацията ще разкрие офис. В продължение на месец всеки сливналия ще може да дава своите предложения. Екип от местни учители, историци, археолози и музейни работници ще отсее 100 причини. Последната дума ще имат светилата в родната историческа наука.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай