Пътници на БДЖ блокирани с часове на гара "Пловдив"

Пътници на БДЖ блокирани с часове на гара "Пловдив" | StandartNews.com

Пътници на БДЖ останаха блокирани с часове на гара "Пловдив". Тази сутрин влакът София – Варна потеглил със закъснение заради просрочен ремонт на железопътно трасе. 

Пътуващите от София не разбрали, че ремонтът край Пазарджик, който трябвало да приключи в 9 сутринта днес, все още тече. От друга страна хората, чакащи в Пловдив така и не разбрали колко време ще чакат, съобщава БНТ.

Хората от влака са прехвърлени в автобуси на Белово, а два от тях заминали за Пловдив и Стамболийски, за да качат чакащите с часове пасажери.

"Ние останахме за трети. Имаше баба на 92 години, стоя чака с нас час и половина и повече", разказва Нериман Исметова.

Кондуктор пък обяснил на възрастна жена, която пътува за Варна, че трябва да побърза след като слезе от автобуса в Пловдив, за да не изпусне връзката за морския град. Там обаче се оказало, че такъв има към полунощ. "Сега ще чакаме до 23,30 – цял ден и цяла нощ ще пътуваме", обясни възмутената жена.

Влаковете за Бургас и София от пловдивската гара също закъсняха с часове заради ремонта. "Най-странното е, че ме държаха в неведение и никой не ми съобщи кога ще тръгне влакът", коментира Иван Котленски."Ще заведа иск срещу БДЖ за тази гавра, която направиха с хората", заяви Мария Димитрова.

ОТ БДЖ все още не са дали официална информация за това по какъв начин ще компенсират пътниците за неудобството, само уточниха, че планираният ремонт край Пазарджик продължава. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай