Първо бебе в Александровска болница, кръстиха го Исус

Първо бебе в Александровска болница, кръстиха го Исус | StandartNews.com

За първи път в 135-годишната история на Александровска болница проплака бебе, съобщи ТВ7 в репортаж. Момченцето, кръстено Исус, е четвъртото дете на бежанка от Ирак. Семейството бяга, за да спаси живота си, но по време на пътя състоянието на бременната в 7-мия месец жена се влошава. След няколкодневно мъчително пътуване с камион от Ирак Перуин, Сардар и трите им деца пристигат в България.

Пътят към свободата е труден. Перуин е бременна в 7-мия месец и многократно повръща. Уплашена, объркана, със затруднено дишане и в тежко състояние жената е настанена в Майчин дом. Преди десетина дни я прехвърлят в Александровска болница. Състоянието й обаче се влошило, а тя не могла да обясни какво чувства, тъй като говори само кюрдски.

Лекарите действали възможно най-бързо. Не е имал време да връщат родилката в Майчин дом, затова бебето проплакало в Александровска.

4-тото дете на Перуин и Сардар е момче. Кръщават го Исус.

За Исус се грижат неонатолозите в Майчин дом. Състоянието му се подобрява и животът му вече е вън от опасност.

Въпреки всичко семейството смята, че рискът си е заслужавал. Бягството е бил единственият вариант, защото терористите или те привличат на своя страна, или убиват, завършна ТВ7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай