Парламентът вече има силен музикален глас

Калин Вельов влиза като депутат

Парламентът вече има силен музикален глас | StandartNews.com

 

Протестиращите вече имат нужда от мощен музикален съпровод пред парламента, защото отвътре вече ще звучи един от силните гласове на България - Калин Вельов. Той изпълни заканата си отпреди три години, че ще чака на резервната скамейка от депутати в редиците на ГЕРБ, за да влезе в Народното събрание. Днес той е вътре, на мястото на подалата оставка Джема Грозданова.

"Музикантите имахме шанс да вкараме представител, уви не успяхме. Но аз не съм от разочарованите. Ще продължаваме да работим и да чакаме нашето време", заяви изпълнителят на „Късно лято“ веднага след изборите през 2017-та.

Сега обаче не е ясно дали ще е ясно дали през септември ще кове закони от името на музикантите или ще пълни площадите в нова призборна депутатска битка. Ако парламентътт се задържи, не е ясно и в коя комисия влиза Вельов, едва ли в тази по външна политика, оглавявана от жената, която му отстъпи мястото си.

Парламентът вече гласува оставката на Джема Грозданова. Тя се считаше за близка на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, затова и напускането на поста й се тълкува като начало на роенето по висшите етажи на ГЕРБ в момент, когато управлението е поставено на карта.

„Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка“, мотивира решението си Джема Грозданова в писмото, с което моли да бъде освободена от Народното събрание.

По-рано агенция ПИК лансира версия, че оттеглянето й е заради липса на подкрепа от ГЕРБ в борбата й да поеме шефското място в офиса на ЕК в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай