Парижкият зоопарк се радва на рядък бебешки бум

Трите раждания са редки събития

Парижкият зоопарк се радва на рядък бебешки бум | StandartNews.com

Парижкият зоологически парк през последните седмици наблюдава необичаен бум на бебетата животни, с раждането на патагонски морски лъв, амазонско храстово куче и малка пума, предаде Ройтерс.

От зоологическата градина, разположена в гората Венсен източно от френската столица, заявиха, че и трите раждания са редки събития. В Европа само две други патагонски морски лъвове са родени тази година, и двете в зоопарк във Валенсия, Испания.

"Трите бебета са родени от майки, които са за първи път. Ние сме толкова щастливи, че са открили майчиния си инстинкт, което показва, че се чувстват достатъчно добре в загражденията си, за да се възпроизвеждат", казва главният ветеринарен лекар на зоопарка Алексис Леку пред Ройтерс.

Морското лъвче, родено на 24 юли, вече плува и се гмурка с майка си в езерцето им със стъклени стени.

"Това е доста невероятно само по себе си, защото противно на това, което човек може да си мисли, бебешките морски лъвове се страхуват от вода и могат да се удавят, ако не бъдат научени правилно", казва Леку.

Наречен Ная, морският лъв вече тежи 22 килограма. Той постепенно ще бъде представен на два по-големи мъжки тюлени.

Бебето пума се е родило на 21 август пред посетителите на зоопарка. Малката котка все още не е отворила очи и стои близо до своята 10-годишна майка. Посетителите се държат на разстояние, за да не смущават животните.

Най-голямо от трите новородение е амазонско храстово куче, появило се в деня преди морския лъв, и единственото оцеляло от тригодишната майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай