Парис Хилтън: Трудният пубертет на богатата наследница

Палавата блондинка се оплаква от похотлив учител и изнасилване на купон

Парис Хилтън: Трудният пубертет на богатата наследница | StandartNews.com

През март моделът и дизайнер Парис Хилтън представи пред света автобиографията си - "Paris. Паметта". 42-годишната наследница на богатата хотелиерска фамилия, която се прочу през 2000-те със скандални лудории и тоалети, разказва откровено за живота си. Тя е решила да пише, за да се справи с дългогодишни травми - включително сексуално насилие, което е претърпяла в младостта си. Как най-известната блондинка в света се превърна в модна икона и изгради щастливо семейство въпреки скандалното минало, разказва Lenta.ru.

  • "Златната" внучка

Правнучката на основателя на международната верига хотели и курорти Hilton, Конрад Хилтън, е родена под щастлива звезда - в детството си тя получава всичко, за което нейните връстници дори не могат да мечтаят. Разглезеното момиче е с арогантен характер, а предизвикателното й поведение става причина за шумни скандали. Въпреки това Парис успява да овладее нрава си и постига световна слава не само като богата наследница, но и като модел, дизайнер и бляскава модна икона.

Едно от най-известните "лоши момичета" на 2000-те, Парис Уитни Хилтън, е родена през февруари 1981 г. (има версия, че в шофьорската книжка и здравната застраховка е записана друга година на раждане - 1978 г.). Тя е най-голямото дете в семейството на наследника на хотелиерската империя Рик Хилтън, който управлява бизнес за милиони, и на актрисата Кати Хилтън (по баща Аванзино). Двамата с Рик имат още една дъщеря - Ники, и двама сина - Барън и Конрад.

В детството си Парис живее в Манхатън, в източната част на САЩ - Хамптънс и в един от най-известните райони на Лос Анджелис, Бевърли Хилс. Поради чести премествания и капризен характер, тя пропуска часовете в училище и редовно е изключвана. В мемоарите си пише, че все пак е получила диплома.

  • Първи опити в секса

В същото време за връзки с мъже момичето е узряло още преди зряла възраст: в книгата Парис признава, че като 14-годишна ученичка в католическо училище е започнала афера с учител, "в когото всички момичетата в класа бяха влюбени." Той й звъни всяка вечер и я засипва с комплименти. "Накара ме да се почувствам зряла и важна. Поласка ме, когато каза, че всички други момичета просто ми завиждат". Една вечер учителят научава, че момичето е само вкъщи и пристига пред дома й, но не влиза. Тогава Парис излиза и се качва в колата му. Мъжът започва да я целува и според звездата "страстта почти прерасна в нещо повече". Но в този момент родителите й неочаквано се прибират. Двойката е изненадана, учителят се опитва да избяга, обвинявайки Парис за случилото се. След този случай ученичката е изпратена при баба си в Палм Спрингс. В интервю за списание Glamour Хилтън отбеляза, че все още се срамува от спомена.

Живеейки с баба си, Хилтън редовно отскача до Лос Анджелис за уикенда, за да се среща с приятели. Тогава младите хора се събират в местният търговски център, където тя среща по-възрастни момчета и получава покани за партита. На един такъв купон 15-годишната Парис се напива с вино и губи съзнание. Когато се събужда, момичето осъзнава, че е било изнасилено. Това е първото й сексуално преживяване. "Спомням си как той седна върху мен, покри устата ми и прошепна в ухото ми: "Ти спиш, ти спиш", пише Парис.

  • "Искаш ли да станеш звезда?"

Тъжният й опит с мъжете не свършва дотук. Парис отново се сблъсква с тормоза, когато е на 19 - този път в лицето на американския филмов продуцент и медиен магнат Харви Уайнстийн, който сега излежава присъда за сексуален тормоз. Според нея Уайнстийн се държал агресивно по време на парти, като я последвал в дамската тоалетна. Опитал се да отвори вратата на кабината, като удрял с юмруци и крещял: "Искаш ли да станеш звезда?". За щастие охраната пристига навреме. Парис обаче е ужасно изплашена.

  • Повече от приятелство

Скандалните лудории на внучката разгневяват 80-годишния Барън Хилтън. През 2007 г. той официално обявява, че дава 97% от състоянието си за благотворителност. По този начин американският магнат иска да предотврати риска близките му да се скарат за наследството. Парис обаче вече може да печели много пари сама. Детското й приятелство с дъщерята на певеца Лайънъл Ричи - Никол, води до творчески проект. Продуцентите на популярното риалити шоу The Simple Life канят Парис да участва, а тя предлага приятелката си за ролята на нейна спътница. Две богати градски момичета отиват в американската пустош - във ферма в Арканзас. Според сюжета "младите дами на високи токчета" трябва да се запознаят с прелестите на селския живот. Шоуто има успех и на вълната на популярността Парис започва да се снима във филми и сериали с висок рейтинг. Тя получава водещи роли във филмите "Стилни неща", "Законно блондинка", "Красавицата и грозната", както и поддържащи роли във филмите "Модна мама", "Девет живота". Но не стига до звездната слава в киното. През 2009 г. за съмнителни постижения във филмовата индустрия Хилтън получава три антинагради наведнъж, а една от тях е за "най-лошата двойка на екрана" в "Красавицата и грозната".

  • Да живееш в стил Хилтън

Снимки от партита на висшето общество в лъскави тоалети превръщат Парис в бляскава икона за тийнейджърите през 2000-те. И въпреки че блондинката с перфектен тен и закачлив грим, осеяна от главата до петите с кристали, не е приета на сериозно в модната индустрия, феновете я копират. Хилтън носи емблематични велурени костюми на Juicy Couture във всички нюанси на розово, ултра-къси поли и прилепнали топове, разкошно дантелено бельо, огромни блестящи бижута и дънки с изключително ниска талия. След известно време продуцентите решават, че  Парис е отегчила публиката с еднотипните си тоалети. Нейните ексцентрични образи, които някога създаваха уау ефект, вече се смятат за нелепи и комични.

През първата половина на 2000-те години звездата се пробва като дизайнер, участва в разработването на нова колекция чанти на японската компания Samantha Thavasa. Пуска и бижута в онлайн магазина Amazon. Серията й прафюми има голям успех. През 2016 г. основа компанията Hilton Lifestyle, специализирана в натуралната козметика.

През миналата година, когато стилът от 2000-те се връща като една от световните топ тенденции, звездата пусна своя колекция анцузи с кристали - в стила на любимите й комплекти Juicy Couture.

  • "Винаги съм мечтала да стана майка"

Вероятно не само кариерата, но и промените в личния живот са помогнали на Парис да се успокои. От 2021 г. тя се омъжи за 40-годишния Картър Реум, бизнесмен и основател на инвестиционната компания M13 Ventures. Две години по-късно се роди първият син на двойката - Финикс Барън Хилтън Реум, от сурогатна майка. За да може бебето да свикне с гласа на майката, докато е в утробата на друга жена, му пускат филми с участието на Парис.

  • "Винаги съм искала да бъда майка и съм щастлива, че Картър и аз се намерихме", казва актрисата пред People.

Въпреки мащабните промени в живота, светската дива остава вярна на вкуса си. В гардероба на Хилтън все още има многоцветни велурени костюми, ярки гащеризони с акцент в талията и, разбира се, токчета с шеметна височина. Любимите къси рокли от времето на Барби обаче са заменени от плътно прилепнали вечерни тоалети в благородни цветове и дантелени блузи с широки ръкави. "Обличайте се добре, където и да отидете. Животът е твърде кратък, за да се слееш с тълпата", е посланието на Парис Хилтън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай