Пъпът на Джуджето хвърлен при рулетката

Росен само веднъж играл "Еврофутбол" и спечелил 20 бона

Пъпът на Джуджето хвърлен при рулетката      | StandartNews.com

Пари при пари отиват. Максимата намери пълно потвърждение в Перник. Тото милионерът Росен Русимов-Джуджето се оказа комшия на първата рулетка в България. Някъде в блокчетата на кв. "Монте Карло" още по царско време чешки инженер донася професионална рулетка и я монтира в един от апартаментите. Вечер, за да се забавляват в тогавашното село Перник, чехи и немци въртели хазарт. Затова и най-тузарската махала е кръстена "Монте Карло". Днес никой не знае къде точно се е въртяла рулетката. Кой знае - може да е била и в блока на Росен, шегуват се приятелите му в махалата.

Малцина знаят за градската легенда, свързана с рулетката. Росен и групата приятели купонджии покрай него не са чували за чеха, отворил очите на перничани за хазарта. Всички обаче са категорични, че е напълно логично близо петте милиона от рекордния джакпот да се паднат именно на Русимов. Защото е с редки пръсти, често помага на закъсали хора, бохем е и парите за него не са всичко на света.

"Добре, че се паднаха на него!", отсичат мнозина. Защото са сигурни, че поне милион от сумата ще влезе в икономиката на Перник, най-малкото

под формата на почерпки и оборот

за местните заведения.

Цялата компания от прословутия кв. "Монте Карло" има невероятния талант да изживява делниците си като на сватба. Десетината зевзеци са приятели от 1-ви клас. Заедно са израснали в махалата, заедно са бягали от час, заедно са гонили първите мадами. Вече 30-ина години са неразделни. Намерили са цаката да избегнат делничната раздяла и затова се събират по график за мачлета. Имат си отбор "Монте Карло" - без спечелени купи и трофеи, но пък е купон без край. Росен не можеш да го накараш да ритне топка. Той е мениджърът, организаторът, разказва един от най-близките му приятели Румен Станимиров-Старшинката. Независимо от точките в актива си отборът се напъва почти всяка седмица да играе, а Росен се включва винаги в "третото полувреме". Така наричат задължителната почерка в кварталното кафене или в някоя кръчма. Идеята на тези сбирки не е пиячката, а купонът.

Всъщност в Перник Росен не е известен толкова с прякора си Джуджето, а всички го знаят като Шефа. Това име му излязло след бой с пияни никарагуанци. През 1984 г. Росен и Румен, който от три дни вече бил назначен в полицията, попаднали на меле между перничани и почерпените 15-ина чужденци, които тогава бачкали в бившия металургичен гигант "Червена могила" край Радомир. Двамата се затичали да разтървават биещите се, дори Румен гръмнал два пъти с пистолета си във въздуха. После дошли още ченгета и още никарагуанци. Всички били униформени, само

Росен бил изтупан в бял костюм

Чужденците се репчили на полицаите, но кротвали пред костюмарата. Взели го за шеф на полицията и почнали да му викат boss. Това развеселило тълпата кибици, а Росен пушел невъзмутимо цигара и само клател глава "Да, да". Оттогава всички му викат Шефа, а приятелите го бъзикат, че още тогава станал шеф на целия град.

Никога не сме го виждали да изпада в агресия и да се бие, твърдят аверите на новобогаташа от тотото. Той пък често се майтапел, че единственото дело, което е имал в съда, и то спечелено, е бракоразводното. За него също се разказват весели легенди. С първата си съпруга Оля Росен се разделя по взаимно съгласие без разправии и проблеми. Пълно объркване обаче внасят съдиите, които поставят на съпрузите половингодишен помирителен срок. А по това време Оля вече живеела с друг мъж и била бременна. Техни близки разказват, че още преди официалния развод детето се родило и го писали на паспорта на Росен, а после го "прехвърлили" в нотариата на истинския баща. Затова и Джуджето често се занасял, че има три деца, като средното го "прихванал" при нотариуса. Днес двете семейства живеят без разправии и проблеми. Големият му син Жоро живее при него, а втората съпруга Бети се разбирала отлично с Оля. Росен често звънял на групата да пита "Има ли някой свободен да ми закара жените и децата на басейн в Рударци?". Бети пък, която също била с добро чувство за хумор, не повярвала на мъжа си, когато й казал, че е ударил голямата печалба. Не я убедил дори когато преснимал в уголемен мащаб фиша, за да го вземат на сериозно. Преди два дни малкият син на Росен Еди донесъл "отличен" в бележника и се похвалил на майка си. Тя отговорила: "По-вероятно е наистина баща ти да е уцелил джакпота, отколкото

ти да получиш шестица по математика

За печалбата не му повярвал и Старшинката. "Обади ми се и ми вика: "Брат, спечелих джакпота!" Като си го знам какъв е бъзикар, го отрязах да не ми говори глупости, защото си имам достатъчно проблеми на главата. После следобед в понеделник му звъннах по работа, а той ме пита: "Какво, пиленце, повярва ли ми?" Пак го отрязах и така не отидох на купона по случай печалбата", умува Румен. Затова пък разказва, че фирмите вече са надушили златната кокошка и са свирили атака. Само дни след като разкри късмета си и обяви, че ще купува машини с парите, вносители на техника го налазили. Докарали са му мостри направо пред входа на Централна ремонтна база, каза Станимиров. Конкуренти пък стоварили камиони пред рудника му в кюстендилското село Катрище, та да си избере от тях, без да се разкарва до офисите им.

Росен не близвал алкохол до 36 години. Едва тогава пропил бира, а чак по-късно водка, брани го Старшинката от медии, описали го като алкохолик. Росен твърди, че питието действа като енергийна напитка. Не е и маниак хазартаджия. Пред Румен само веднъж е играл Еврофутбол. Били в кафенето и цялата махала залагала на срещи от английското първенство. Росен обявил, че залага 20 лева и довечера ще спечели два бона. Само попитал за номера на мача и казал прогнозен резултат. И спечелил точно толкова, колкото се зарекъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай