Пънк в розово

Пънк в розово    | StandartNews.com

София. Сезонът на големите бунтари е в разгара си. Най-радикално настроените спецове във визията заковаха новия тренд при прическите - скандални цветове, избръснати зони и поредна интерпретация на вечния Видал Сасун. Фешън майсторите признават, че не могат да останат безразлични към протестите из Европа, събитията в Украйна и вълненията в София.

Преди ден няколко естети от различни жанрове се събраха, за да изберат фризурата, която ще представя България на може би най-елитния международен конкурс в Париж. Звездата от Народния театър Биляна Петринска, стилистът Велизар Трамкински и компания посочиха своя фаворит - пънк в розово, творение на Аврам Големечков. "Геометрията не слиза от сцената, цветовият нюанс е на върха през това лято, а техниката и линията на подстригване са съобразени с класиката и са извършени по нейните правила", коментира Митко Дамов. Според маестрото няма съмнение, че дори най-тежките и консервативни законодатели в жанра тази година залагат на пънка. Затова е съвсем естествено изгряващите им колеги да се заиграят с него. Петко Овчаров пък предложи прическа в синьо и жълто. Той не крие, че идеята и вдъхновението го нападнали след поредната порция новини за ситуацията в Киев. За да бъде всичко още по-скандално, Петко лансира и съответен макияж - не само сенките за очи да бъдат в синьо, но и устните. Маргарита Трифонова акцентира върху асиметрията в червено. За да бъде ясно, че скуката няма място при представянето на различните по дух. Звучи като протест, който идва от улицата, но това е действителността, казва авторката.

"Това е модата на пънка - в него няма нищо всекидневно, обикновено или познато. Изпълнен е с недоволство. А то отдавна не е глезотия единствено на тийнейджърите, както се опитват да ни убеждават консерваторите. Дизайнерите на конфекции и на "от кутюр" го използват като акцент дори в най-официалните си проекти. Палитрата е ярка - от главата до петите. И тя няма нищо общо със зализаните буржоазни представи за реалността. Убеден съм, че пънкът ще остане под прожекторите още доста време. Всъщност ренесансът му беше неизбежен. Той се появява винаги, когато изригне всемирен протест към статуквото", категоричен е Митко Дамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай