Пълен купон за US независимост

Пълен купон за US независимост | StandartNews.com

София. Звезди и ивици, бургери от верига ресторанти с лого буквата М и клоун за запазена марка плюс пържени картофки и пилешки крилца, барбекю, бърбън с черен етикет и бели букви, морски пехотинци, звезди и ивици, класически рок и фойерверки. По-досетливи веднага се сещат, че целия този реквизит безпогрешно говори само за едно – парти за Деня на независимостта на САЩ. А ако сте бил един от близо 4000-те поканени в събота следобед от Американската търговска камара на превърналия се в традиция празник за 4-ти юли в Американския колеж в София, то със сигурност знаете за какъв купон става дума.

Фиестата е колкото еднаква всяка година, то е и толкова различна, тъй като всяка година има по нещо, което прави усмивките и веселието на малки, големи и още по-големи американци у нас, както и приятели на САЩ. И всеки път е идеално замислена да може човек да предпочете да заведе децата си във своеобразния лунапарк, който спретват домакините за най-малките, а майките и татковците да куфеят на неостаряващите рок жици от американски и български творци. И да се докоснат до мечтани лимузини последен модел на една култова марка баварски автомобили. Тази година сцената бе запазена територия на групата „Ритъм Бойс", който поизмориха приятно купонджиите, някои от които позагубиха гласа си докато припяват „Мъни фор нотинг", „Селебрейшън", „Хотел Калифорния" и куп родни хитове от 80-те и 90-те. Празнуващите обаче бяха пред огромна дилема и трябваше да притичват от дансинга пред сцената до едно специално хале недалеч и стратегически близо до детския кът. Хале с недвусмисленото име „Мтел Футбол Фен Зоун", където на доволно голям екран с диагонал, достоен за голям киносалон, вървеше на живо сблъсъка между Аржентина и Белгия на световното в Бразилия. Така че стълпотворението от поклонници на футбола с бира и други благини американско творчество празнуваха едновременно и независимостта, и спортната фиеста, досущ като на щатски стадион.

Никой не пропусна обаче традиционната благотворителна томбола на АмЧам и дори най-заклетите неверници бяха броили по 2 лева за билет с надеждата да се окаже техния печеливш за уикенд за двама в изискани хотели в български планини или на Черноморието, а също и на Женевското езеро, вечеря или питиета в лъскави столични заведения или пък ваучер за новооткрит у нас шоурум на легендарни американски мотоциклети. При всяко теглене от урната с билетите, задача, поверена на няколко малки принцеси с умилително добро владеене на английски език, купонджиите избухваха в мощни възгласи на радост или разочарование. Но най-голяма бе радостта на двама печеливши – млада дама място не можа да се намери, след като разбра, че печели електрическа китара, съвсем, съвсем истинска от столична музикална къща. Както и на един неизвестен силно млад мъж, който грабна последния приз от томболата – най-мощният мини смартфон Sony Xperia Z1 Compact, предоставен от Мобилтел ЕАД. Мощната заря за Независимостта вдигна още повече градуса на купона, който продължи, както се пееше в една песен, чак до мрак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай