Палачът на Петьо пръв приятел на баща му

Палачът на Петьо пръв приятел на баща му  | StandartNews.com

Панагюрище въстана срещу джигита с 20 акта, два протеста в града за ден

"Всеки ден убиецът Цветан Пъков и бащата на прегазения Петьо, Петър Гевечанов, пиеха сутрешното си кафе в заведението на убитото дете", разказа пред "Стандарт" близък на почернената фамилия. Панагюрецът твърди, че двете семейства били често заедно, дори ходели по почивки. Но по ирония на съдбата именно Цветан се превърна в палач на 6-годишното момче.
Трагедията се разигра във вторник, на метри от семейната автомивка на Гевечанови, на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. Пъков помете колелото на детето в 20,16 ч. Петьо е бил без надзор, тръгнал да пресича внезапно булеварда и джипът го отнесъл и влачил около 60 м, разказват очевидци. Джигитът с дебело досие в КАТ карал аудито "Q7" с бясна скорост, а щом слязъл от колата, обяснил, че било тъмно и не видял детето. След зверската катастрофа обезумелият баща на момчето Петър

нокаутира доскорошния си приятел

Цветан, а полицията едва отърва убиеца от очевидците, които опитаха да го линчуват. Срещу Пъков вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Удължиха и мярката му за задържане под стража за още 72 ч. А прокуратурата е внесла искане за постоянен арест.

"Няма ми го вече партньора за риба, Пъков ми го отне завинаги!", написа почерненият баща Петър Гевечанов във "Фейсбук" вчера. "Нека убиецът на нашето ангелче бъде справедливо наказан", призоваха родителите на 6-годишното дете. Панагюрище пък настръхна срещу 44-годишния Цветан Пъков, когото всички в града познават като бабаит на пътя. Доказва го и "досието" му в КАТ. Бизнесменът е с над 20 акта, 4 пъти е глобяван и за превишена скорост. Потресени, хората в града излязоха на два протеста вчера.

Спрете се, убийци на деца!

"Сбогом, Пепи!","Стига невинни жертви! Стига убийства!", "Искаме справедливост!" - с такива плакати стотици деца и възрастни шестваха из улиците. Протестът на обяд тръгна от училищния двор на СОУ "Нешо Бончев". "За първи път сме толкова единни", каза родител на 7-годишно дете. А потресените от смъртта на Петьо хора се заканиха да блокират улици и в следващите дни.
В града се говори, че Пъков е предизвикал още една тежка катастрофа преди 1,5 г. по пътя Вакарел - София. При сблъсъка тогава дори имало и пострадал човек. От МВР казаха, че нямат данни за такова пътно произшествие.
Пъков

има две деца от различни жени

- момиче на 23 г. и момче на 6 г. - връстник на прегазения Петьо. От 10 г. живее с майката на сина си на семейни начала. В Панагюрище за него се знае, че е претърпял няколко фалита, но в последните години е добре финансово и бизнесът му е успешен. Хората разказват, че често участва в благотворителни балове и помага на хора в нужда.

Осъден е за потрошена с кирка цистерна

През 2012 г. Цветан Пъков е осъждан за унищожаване на чуждо имущество. Тогава се разминал с 6 месеца пробация заради това, че е разбил цистерна на фирма "Ина" в Панагюрище. Тя била собственост на тогавашната председателка на местния общински съвет - Веселина Ралчева. Ябълката на раздора бил негов имот в индустриалната зона на града. За да има достъп до него, той трябвало да пресече неин парцел. Ралчева обаче му отказвала достъп. Така на 13 юни 2011 г. той грабнал кирка, прескочил оградата на имота й и започнал да разбива цистерната. Ралчеви се обадили в полицията. Когато униформените пристигнали, открили Пъков барикадиран в едно от халетата. На двора пък се разхождали личните му кучета пазачи.

ОТ 2014 Г.

Не държи "паяците"

Община Пазарджик няма договорни отношения с Цветан Пъков, декларираха от администрацията. Репатрационната дейност в момента се осъществява от друга фирма, която също е панагюрска. Община Пазарджик има подписан договор №971/04.08.2014 г. с "МИРАКЪЛ СТРОЙ" АД, представлявано от Мария Стоянова Манева, уточниха от общината. Към договора са приложени всички изискуеми документи, в които името на Цветан Деянов Пъков не фигурира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай