Пак зарязаха туристи в чужбина

Туроператорът, който изостави 88 наши в Марабея, превърна нови 40 в "заложници" в Турция

Пак зарязаха туристи в чужбина | StandartNews.com

Втори дубъл с изоставени туристи в чужбина. Този път в „заложници” се превърнаха 40 българи. Те са изоставени в различни турски курорти от същия роден туроператор, който не се погрижи за туристите си в Марбея.

Българите трябвало да останат в южната ни съсдка до събота. От управата на хотелите, в които са настанени потърпевшите, обаче ги предупредили, че парите за престоя им не са предени. Оказало се, че нашите трябва да напуснат до обяд в четвъртък. Преди това трябвало да платят за целия престой, иначе са заплашени с полиция. „Много от хората нямат пари да си платят почивката”, каза по телефона за Би Ти Ви от Мармарис Димитър Угринов.

Българите в Турция не могат да се свържат с местния представител на фирмата, който си е изключил телефона. Не отговаря и спешният номер, обявен на нейния сайт. Зам.-министърът на туризма Иво Маринов вече е разговарял с блокираните туристи. Очаква се патилата на сънародниците ни за приключат още днес.

88 български туристи бяха блокирани миналата седмица в Испания, след като останаха без превоз в последния ден от почивката си. Те се прибраха на отделни групи в България, като последните от тях пристигнаха късно в понеделник. Те се заканиха да търсят потърсят правата си, а Комисията за защита на потребителите проверява туристическата фирма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай