Пак отложиха делото срещу Вальо Топлото

Пак отложиха делото срещу Вальо Топлото | StandartNews.com

София. За втори път Софийският градски съд не даде ход на делото срещу бившия шеф на столичната топлофикация Валентин Димитров, известен на Вальо Топлото, заради отсъствието на член от съдебния състав. Процесът продължава през януари.

Първото отлагане на делото беше заради проблем в семейството на съдия-докладчика Петя Крънчева. Днес се оказа, че съдебен заседател спешно е постъпил в болница, където е бил опериран. Така делото за пране на пари и данъчни престъпления за милиони ще продължи в последния ден на януари догодина. Тогава се очаква да бъде разпитан бившият енергиен министър Румен Овчаров, който днес за втори път чу, че разпитът му няма да се състои заради отлагане на делото. Той не скри възмущението си от това, че не е бил предупреден и си губи времето, предаде БНР. Овчаров каза, че каквото има да каже по случая "Вальо Топлото", вече го е казал преди 6 години и едва ли ще може да добави нещо съществено в разпита си.

Съдия-докладчикът Петя Крънчева определи още две резервни дати – едната през март, другата през април. Това обаче не означава, че делото ще приключи тогава.

Междувременно може да стане ясно какво е решението на ВКС по престъплението, от което се смята, че е прал парите Валентин Димитров – това за източването на Топлофикация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай