Паднали камъни блокираха за 15 минути пътя за Гърция

Паднали камъни блокираха за 15 минути пътя за Гърция | StandartNews.com

Благоевград. Поредното срутване на скални отломки в Кресненското дефиле усложни пътната обстановка на шосето за Гърция. Камъните се свлекли от ската към 15,30 часа във вторник в едното платно за движение. По това време не е минавала кола, няма пострадали хора, нито засегнати автомобили. Веднага за проблема е подаден сигнал в Областно пътно управление – Благоевград и в полицията. Фирмата, която поддържа този пътен участък, е осигурила за броени минути техника и работници на мястото на срутването между двата тунела в дефилето.

„За 15 минути скалните отломки са избутани встрани от главен път Е-79. Движението е било спряно за съвсем кратко време. В момента се пътува без проблеми и в двете платна и посоки", заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

"Служителите ми докладваха, че всичко е наред, не са паднали земни маси, а отделни камъни, които са почистени бързо", каза и шефът на сектор „Пътна полиция" в Пиринския край Димо Чобанов.

Районът на Кресненското дефиле е с концентрация на свлачищни процеси. Вземат се мерки, за да се осигури превенция и да се предотвратят бъдещи проблеми с тежки последици. Комисия обиколи региона миналата седмица, след като близо до местността Османска чешма само за 12 часа се активираха две свлачища. Един от вариантите е взривяване на тези опасни скали. Не е изключено обаче експертите да препоръчат само обрушване. Възможно е да се постави и предпазна мрежа, но това е доста скъпо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай