Падна голяма тайна за Ванга

Разкритие от племенницата й

Падна голяма тайна за Ванга | StandartNews.com

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова разкри, че пророчицата е умряла от тежка форма на рак на гърдата. Великата ясновидка си е отишла буквално за няколко месеца от онкологичното заболяване.

Поругаването на мечтата да съгради църква по начина и на мястото, което е мечтала, довежда до рак на гърдата и смърт петричката врачка Ванга, разказа Красимира.

Пророчицата е смятала това, което се прави под водачеството на Светлин Русев за "езическо капище", за "масонска направа" и от стреса се е отключила коварната болест, добавя най-близката й родственица. Напомняме, че Ванга е била доста набожна, даже е пробвала да влезе в манастир, но не е допусната за послушница поради своята дарба и прокоба да вижда в миналото и в бъдещето.

Волята на гадателката е била черквата да бъде истинска, християнска, православна, при това отвъд реката, а не насред тресавище, да няма грозен паметник. "Не знам как я накараха", оплаква се племенницата пред Нова.

При това Светлин Русев и неговата компания, обединени във фондация използват нейните собствени пари, както уточнява Красимира Стоянова. Тя пита "къде отидоха парите", с което намеква за грандиозни злоупотреби на онези, които години наред употребяхваха Ванга, за да популяризират себе си.

Същите тревоги мъчели и нейната леля: "Ванга бе много огорчена. Затвори се в себе си, разболя се и си отиде за нула време", споделя Стоянова. Така описва тя като очевидец края на една от най-легендарните българки. "Това направо я съсипа. Знаеше, че си отива. И си отиде тъжна", заключава най-близката родственица на митичната петричанка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай