Пада най-голямата световна мистерия. Учените с историческо откритие

Кадри, заснети с подводен дрон, дават чакани отговори

Пада най-голямата световна мистерия. Учените с историческо откритие | StandartNews.com

Една от най-големите световни мистерии е напът да бъде разгадана.
 
Има нови факти около изчезването на Амелия Еърхарт над Тихия океан преди 87 години. Безброй теории за нейната съдба са се появявали през годините, но едва сега екип за дълбоководно проучване смята, че може да даде нови отговори.

Изследователски екип на компанията Deep Sea Vision твърди, че е отрил останките от легендарния самолет „Локхийд Е-10 Електра“ на Амелия Еърхарт и навигатора й Фред Нунан, предаде бТВ. 

Кадри, заснети с подводен дрон, показват фигура, наподобяваща самолет.

Еърхарт и Нунан изчезват на 2 юли 1937 година по време на полет над Тихия океан. Целта ѝ е била да стена първата жена, направила обиколка на земното кълбо. 

Преди това става първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. 

Двамата изчезват безследно. Следва най-голямото и скъпо издирване от страната на бреговата охрана и военноморските сили на САЩ. Еърхарт и Нунан са обявени за мъртви две години по-късно. Множество екипи се провалят през годините в това да открият следите на самолета им.

Тони Ромео, пилот и бивш офицер от разузнаването на военновъздушните сили на САЩ, обяснява пред Wall Street Journal, че е финансирал проучването на океанското дъно, след като е продал свои имоти за 11 милиона долара. „Може би това е най-интересното нещо, което съм правил през живота си. Почувствах се като 10-годишно момче“, каза той.

Екипът му успява да открие останките на третия месец от проучването, когато то е било в края си. Тогава сонарът заснема кадрите на самолета.

Той възнамерява да се върне за нова експедиция, която категорично да заключи, че това е машината, с която е загинала една от най-известните жени авиатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
cyandelia
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи