Отводняването на Бургас продължава

Отводняването на Бургас продължава | StandartNews.com

София. Отводняването на жилищни сгради в Бургаско продължава. През изминалото денонощие обстановката в бедстващите райони на страната се нормализира, не са постъпвали данни за бедстващи хора. Това обяви Красимир Запрянов, главен оперативен дежурен в Националния оперативен център към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", пред "Фокус".

Екипите са работили по над 150 сигнала, главно за отводняване на жилищни и обществени сгради. В област Бургас екипите са работили по отводняване на жилищни и обществени сгради в град Бургас, извършва се отводняване на къмпинг „Китен" в град Китен.

Поради разрушен мост продължава да бъде прекъснат достъпът до село Ясна поляна, община Приморско, като снабдяването на селото с храна и вода се извършва по обходен маршрут. На територията на област Стара Загора е възстановено водоснабдяването на селата Михайлово, Елхово и Арнаутино, продължава обявеното бедствено положение в община Раднево, но няма населени места без ток и вода. Красимир Запрянов съобщи още, че е отменено бедственото положение в Гълъбово, а в община Опан остава.

Бедственото положение остава и в област Хасково на територията на Димитровград, Симеоновград и Харманли. В Берковица, Монтанско бедственото положение е отменено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай