Отмениха бедственото положение в Несебър и Поморие

Отмениха бедственото положение в Несебър и Поморие | StandartNews.com

Несебър. Двата пожара на територията на област Бургас - единият, в близост до селата Гюльовца, Горица и Козичино, както и възникналият вчера около 15.00 часа над "Слънчев бряг", са потушени, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Последиците от пожара в "Слънчев бряг" са изгорели около 500 дка смесена гора и храсти. Движението на автомобили е напълно нормализирано. След анализ на обстановката Oбластният кризисен щаб, с председател заместник-областен управител Атанас Терзиев, е решил бедственото положение в общините Поморие и Несебър да бъде отменено още от вчера в 20.00 ч.

Незагасена цигара е станала причина за пожара, който обхвана 10 хиляди дка площ в община Поморие. Работник от близката винарна е направил пълни самопризнания.

На 50-годишния мъж е повдигнато обвинение за причинен пожар по непредпазливост. И сега отделни огнища продължават да тлеят, но са локализирани.

Междувременно е възникнал пожар и над Слънчев бряг, в района до заведението "Ханска шатра". Пламъците са обхванали горски фонд, но няма опасност за хората.

В гасенето на пожара се включиха два хеликоптера от авиобаза „Крумово", защото теренът е силно пресечен и недостъпен. Бедственото положение ще бъде отменено, ако до края на деня пожарът бъде изгасен напълно, макар че няма заплаха за жителите и гостите на Несебър и Поморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай