Откритие! Един витамин ни помага да отслабнем

Какво да ядем, за да си го набавим

Откритие! Един витамин ни помага да отслабнем | StandartNews.com

Сензационно откритие направиха учени от японския технологичен институт Шибаура. Те установиха, че  при загуба на тегло е много важно да обърнем внимание на достатъчния прием на витамин Е. Освен това той се бори и със заболявания, причинени от затлъстяване.

Известно е, че затлъстяването допринася за окислителните процеси в организма, които водят до развитие на рак, диабет, атеросклероза и Алцхаймер, както и до преждевременно стареене. Японски учени са се опитали да използват лекарства с мощен антиоксидантен ефект, съдържащи витамин Е, при опитите за справяне с наднорменото тегло , пише DarikNews.bg

Експертите са направили експеримент с мишки, използвайки компонентите на витамин Е - токотриеноли. В продължение на 13 седмици гризачите са били хранени с богата на мазнини диета, като на някои от тях се давали едновременно токотриеноли. В резултат на това мишките от групата с „витамините“ наддали на тегло много по-бавно от останалите.

Дори и да не води до отслабване, тази диета понижава холестерола и кръвната захар.

Изследователите стигнали до заключението, че високият прием на витамин Е помага за поддържане на нормално тегло.

Пояснява се обаче, че той трябва да се набавя от храната, тъй като в синтетичния витамин Е от аптеката няма чудодейни токотриеноли.

Богатите на витамин Е храни са бадеми, лешници, авокадо, спанак, семки, сушени кайсии, тиква, киви, червени чушки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай