Откраднат лаптоп праща снимки от Иран

Откраднат лаптоп праща снимки от Иран | StandartNews.com

Лондон. Аниматорът Дом Делторто се върнал в апартамента си в северен Лондон на 4 февруари и установил, че е айпадът и лаптопът му липсват. За щастие ограбеният британец си инсталирал приложение, което го информирало къде се намира лаптопът, а освен това пращало и снимки от вградена в него камера, разказа „Дейли Телеграф”.

На рождения му ден на 23 март софтуерът уведомил Дом по мейла, че лаптопът му е в иранската столица Техеран. Две снимки на семейство съпътствали писмото.

Специалното приложение пращало снимки всеки път, когато някой използвал лаптота. Най-често кадрите „хващали” една и съща жена.

Дом се оплакал в полицията, която преди това безуспешно търсила отпечатъци по лаптопа.

Оказало се обаче, че Иран е извън юрисдикцията на полицията. Единственото, което британските власти можели да направят, е да информират Интерпол. Оттам обаче едва ли ще да вземат проблема присърце в близките няколко години.

Британецът предприел нестандартна мярка. Дом прави уебсайт на име „Лаптопът на Дом е в Иран”. Той редовно публикува снимки на новите собственици на компютъра с надеждата, че някой ще ги разпознае.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай