Понеделник,

Откачен турист изпотроши световна забележителност в Рим

От: Рачо Рачев -
3527
Откачен турист изпотроши световна забележителност в Рим
A
A
A

Посетител от Саудитска Арабия е арестуван за щети, нанесени на няколко от стъпалата на известното Испанско стълбище пред църквата "Тринита дей монти" в Рим, пише в. “Кориере дела сера”.

37-годишният мъж преминал оттам с автомобил “Мазерати”. Той е задържан след издирване, продължило няколко дни.

Според “Кориере дела сера” туристът е обвинен в увреждане на културно-исторически обект. Саудитецът изразил готовност да плати за реставрацията на Испанското стълбище, което е включено в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Туристът е арестуван на летище в Милано, след като върнал кола под наем в офиса на автомобилната фирма, намиращ се там. Преди това той бил в Рим. Полицията разпространи кадри от автомобилната разходка по прословутите стъпала, свързващи площад "Испания" с църквата "Тринита дей монти".

Испанското стълбище е сред най-посещаваните от туристите обекти В Рим. Архитектурната забележителност е открита през 1725 г. от папа Бенедикт XIII. Има 135 стъпала на три нива.

Испанското стълбище са възпято от английски поети-романтици. Холивудският филм „Римска ваканция“ (1953) с Одри Хепбърн и Грегъри Пек го прави популярно сред американските туристи. През 20-и век стъпалата често се използват за провеждането на ревюта, тъй като бутиците на водещите италиански модни къщи се намират в близост. Районът е достъпен само за пешеходци.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com