Отец Иван търси храна и въглища за приюта

Отец Иван търси храна и въглища за приюта | StandartNews.com

София. Приютите в Нови Хан и Якимово имат спешна нужда от хранителни продукти и въглища за отопление през зимата. Отец Иван призова за помощ от ефира на БНТ. В момента в Нови хан и в село Якимово са подслонени общо 280 души, повечето от които деца, припомни свещеникът, който се възстановява от тежката катастрофа и му е трудно да набира помощи.

Той упътва желаещите да помогнат да осигурят трайни хранителни продукти като боб, леща, брашно. "Както и от всичко друго, което може да седи по-дълго време. Месни консерви, рибни, пастети, децата това обичат много. Сладки, гювечи, паприкаши", изброи отец Иван.

"Имаме нужда и от пари, защото много сметки са непогасени", посочи свещеникът.

„Много добре се грижиха за мен в болницата. След катастрофата синът ми се грижи за приюта. Свършил е малко работа тук. Дърва са понабавили. Но хранителните продукти са намалели, а парите не стигат", каза Отец Иван.

"Тази зима ще е много по-трудно от всички други досега. Преди много хора се отзоваваха на призивите ни за помощ, а сега благотворителните кампании са слаби. Имаме още къщички в Якимово, където можем да приютим хора, но няма условия. Трябват печки, легла", заяви още свещеникът.

Синът му отец Григорий сподели, че е тръгнал по пътя на баща си отдавна. Завършил е семинарията и е станал свещеник, но да се грижи за 280 души не е никак лесно. „Надявам се зимата да е по-мека, за да съумеем да се справим! Благодаря на всички, които откликнаха на нашите нужди! Дори от чужбина ни изпратиха средства", каза още Григорий.

Деца дошли от Якимово, за да видят отец Иван, пък споделиха, че той е по-добре и се радват за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай