От 2010 г. има сигнал срещу стрелеца от Лясковец

От 2010 г. има сигнал срещу стрелеца от Лясковец | StandartNews.com

София. Още от 2010 година има постъпил сигнал в МВР срещу мъжа от Лясковец, който тази сутрин уби един полицай и рани още трима. Тогава той отказва да предаде оръжието и спира да излиза. Има досъдебно производство за закана за убийство и незаконно притежание на оръжие, това съобщи в ефира на Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

Барикадиралият се мъж има психически отклонения. Той живее в къща, която е в центъра на града точно срещу двора на училището „Максим Райкович". 53-годишният Петър С. Петков е започнал да пише през миналата година официални писма до директора на училището, че притежава три ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото има непоносимост към деца, предаде БНТ.

 

Преди седмица директорът на училището помолил учениците да подпишат декларация, че са информирани за заплахата от мъж, че ще бъдат наранени, ако използват спортно-техническите съоръжения.

 

Последната заплаха е била от вчера. Вследствие на това е планирана и специализираната акция.

 

"Големият въпрос е защо му е дадено оръжие, след като има психиатрична експертиза, която дава лош профил на мъжа", отбеляза главният секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай