Освободиха директора на Държавна агенция за бежанците

Николай Чирпанлиев е новият шеф на агенцията

Освободиха директора на Държавна агенция за бежанците | StandartNews.com

София. Директорът на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжност. Това съобщи пред медии вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Брифингът бе след днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Казаков напуска поста заради три основни причини, уточни Йовчев. „Незадоволително се организират всички процеси по извършване на проучвания и предоставяне на статут на бежанец, а това създава условия за претоварване на местата за настаняване. Не добра е и организацията на работата в местата за временно настаняване на бежанци", добави министърът на вътрешните работи. Незадоволителната работа на Държавната агенция за бежанците за взаимодействие с европейските организации, които могат да съдействат за справяне с проблема с бежанците, бе посочена като трети мотив за отстраняването на досегашния директор.

Йовчев заяви, че Държавната агенция за бежанците ще поеме Николай Чирпанлиев. Вицепремиерът изтъкна, че новият директор има голям опит и е работил в Министерство на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай