Осигуриха нощувките на учениците, измамени от туроператора

Осигуриха нощувките на учениците, измамени от туроператора | StandartNews.com

Осигуриха нощувките на децата, изоставени от фирмата "Гъливър травъл" по време на тяхната екскурзия в Испания. Това съобщи пред БНР Евгени Тарасов, баща на едно от децата. Той уточни, че остава изплащането на последната нощувка. Децата са настанени в 4-звезден хотел.

Родителят коментира безотговорното отношение на туроператора. "За мен също е пропуск в системата. Инспекторатът по образованието, който дава разрешение да се извършат ученическите екскурзии, трябва да изисква документите, по които са осъществени разплащанията и потвържденията от хотелите, където ще бъдат настанявани децата. Това е една от мерките, които съвсем спокойно, без много усилия, може да бъде приложена, без някакви огромни, законодателни промени. Сега е моментът да ги организират. Ако решат родителите да излезем с някакви предложения, с удоволствие ще се включим. Да се направят изводи и да не се стига до следващи такива инциденти", заяви родителят.

Всички документи за извършените плащания, необходими за нощувките на учениците от Националната финансово-стопанска гимназия в София, вече са представени пред Комисията за защита на потребителите (КЗП) от управителя на туроператора "Гъливер травъл", организирал екскурзията на децата до Испания. Вече са набавени и средства за горивото, нужно за връщането от Испания за България, съобщиха от комисията пред БГНЕС. 

Стандарт Нюз припомня, че заради неплатени резервации се наложи групата от 31 ученици да остане на улицата в градчето Лорет Де Мар. Вчера родителите отново чакаха пред офиса на фирмата, за да разберат какво става с нощувките. От нея обясниха, че децата са добре и дори са на лунапарк.

Децата трябва да се върнат от Испания във вторник. От КЗП посочват, че проверката ще продължи и след приключването на случая. Тя има за цел да установи дали са съответствали предоставените по време на екскурзията услуги на предвиденото в договора за организираното пътуване. Инспекторите проверяват цялостната дейност на туроператорите. За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове и наложени съответните санкции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай