Още едно дете почина от усложнения след грип

Още едно дете почина от усложнения след грип  | StandartNews.com

Добрич. Още едно детенце на две години и половина е починало в добричката болница от усложенения от грипната епидемия, съобщи директорът на здравното заведение д-р Красимир Николов.

 

Детето е било докарано твърде късно в здравното заведение и въпреки усилията на реаниматорите заради тежка полиорганна недостатъчност след 12-часова борба за живота му е починало, каза лекарят. Припомняме, че в края на януари за часове от усложнения почина и момченце на година и осем месеца. Д-р Николов припомни, че от референтната лаборатория в столицата бе потвърден случай на щам на свински грип, от който в отделението по реанимация лежеше мъж на над 60 години.

 

„Макар че отмениха грипната епидемия, не може да се каже, че все още пикът на заболяването отшумява. Обръщаме внимание на хората при първите симптоми на заболяване да търсят личните си лекари, които да ги насочват при нужда и към специалисти" – добави д-р Николов. Той гарантира, че в момента многопрофилната болница разполага със специалисти във всички направления, но допълни, че здравното заведение е готово да помогне и финансово на млади колеги във всички специалности, които изберат да работят в здравното заведение по време на специализацията си. Директорът на болницата допълни, че се обмисля идея отново да се възстанови обучението на медицински сестри, като припомни, че преди години в града имаше филиал на Варненския медицински университет.

 

„Тепърва предстои да проведем среща и разговор с директора на Медицинския университет за средни медицински кадри доц. д-р Нели Спасова, за да обсъдим възможностите за подновяване на обучението на медицински сестри при нас" – каза д-р Николов. Лекарят изрази увереност, че ще се удължи срокът за личните лекари без специалност и те няма да изпаднат от списъците на медиците, работещи като лични лекари, поне с една година, за да могат да вземат изпитите си по обща медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай