Още двама на разпит за подслушването

Лицата са различни от известните гласове в СРС-тата, каза Цацаров

Още двама на разпит за подслушването | StandartNews.com

София. Още двама ще бъдат разпитани днес във връзка със скандала с подслушването, добил гражданственост като "Българският Уотъргейт". Според неофициална информация става дума за екс вътрешния министър Цветан Цветанов, и човек от разведката.

Предположението за Цветанов идва от обяснението на Цацаров, че става дума за човек от края на записа на разговора. Тогава се чува как Бойко Борисов говори по телефона с някого и му обяснява подробности от прокурорската проверка за незаконното подслушване в МВР. Малко по-късно Цветанов участва по темата в сутрешен блок на телевизия. Предположението е, че второто лице е шефът на разузнаването ген. Драгомир Димитров заради реплика от разговора, която се чува накрая, когато някой от охраната на Борисов казва "Човекът от разузнаването е тук".

Продължават разпитите по проверката на Прокуратурата на сигнала за подслушванията, съобщи преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) главният прокурор Сотир Цацаров. "Днес ще бъдат снети обяснения от още две лица, различни от тези, чиито гласове разпознаваме от разпространените в обществото СРС-та. Дали ще бъде образувано наказателно производство, ще стане ясно, след като проверката приключи", каза обвинител номер едно.

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов са отрекли при проведените с тях разпити да са правили записи, стана ясно от думите на Цацаров.

В момента се проверява кой от телефоните и бил прихванат. Съмненията са, че е този на Найденов, но предстои експертиза да потвърди това. Проверява се и дали е имало автомобил за подслушване в района на Банкя, където е проведен разговорът.

"Найденов е защитен свидетел по дело, но под формата на физическа охрана. Наблюдаващият прокурор е преценил, че трябва да бъде осъществена физическа охрана и тя се осъществява от органите на МВР", каза още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай